Rituele workshop

inspiratie en ervaring

Wat zijn rituelen precies? Waarom doen mensen aan rituelen? Hoe ontwerp je zelf een ritueel en welke keuzes maak je daarbij? Welke inspiratie kun je gebruiken om recht te doen aan soms onalledaagse situaties? Als je deze vragen interessant vindt, is een rituele workshop misschien wel iets voor jou.

verder kijken in deze tijd

We kennen eeuwenoude rituelen, rituelen die horen bij grote religies. In deze tijd zijn er veel mensen die verder kijken, en zijn veel situaties zo bijzonder dat ze om een nieuw ritueel vragen. Hoe vind je zelf een ritueel antwoord op hedendaagse kwesties? Kom naar de workshop en ga mee op rituele ontdekkingsreis!

achtergrond

Als je je aanmeldt voor de workshop krijg je eerst een beknopte uitleg over rituelen: wetenschappelijke visies op ritueel, de verschillende functies van rituelen en de veranderende maatschappelijke context waarin rituelen in onze tijd verlangd en voltrokken worden.

zelf aan de slag

Daarnaast is er volop gelegenheid om zelf aan de slag te gaan, in kleine kring en onder deskundige begeleiding. Je kunt een eigen ritueel op maat ontwerpen: voor een thema of situatie in je persoonlijke leven, passend bij een casus uit je dagelijkse werkpraktijk – of je kunt een bestaand ritueel naar eigen behoefte verder ontwikkelen of verbeteren.

resultaat

Kom luisteren, meedoen en uitproberen! Je gaat naar huis met een uitgewerkt draaiboek voor je eigen ritueel in je dagelijks leven.

‘Je daagt mensen spelenderwijs uit om actief mee te doen, en zich fysiek te committeren. Er ontstaat plezier én betekenisgeving.’

 Alles is mogelijk, bijvoorbeeld:

  • Achtergrond en geschiedenis
  • Zelf aan de slag met jouw eigen idee
  • Oefenen onder begeleiding
  • Handout en leeslijst inbegrepen
  • 3,5 uur inclusief pauze
  • Minimaal 5, maximaal 15 deelnemers
  • €30 p.p. Als je samen komt, €25 p.p.